Skip to main content

Behandlingsmetode

Hvad kan du forvente under sessionen?

Sætte spørgsmålstegn ved:
Først og fremmest vil osteopatet spørge dig præcise spørgsmål om din smerte: hvornår begyndte besværet, hvor er det præcist, hvordan er det (stabbende, brændende, følelsesløshed, stramhed …?), Er det forbundet med andre problemer, er deten første episode, havde du tidligere behandlet det, hvad udløser det?
Når problemet er beskrevet, følger mere generelle spørgsmål: Er du under medicin? har du nogen krønikehelseproblem?Har du historie med kirurgi eller traume?

Grundig visuel undersøgelse og palpation:
Din kropsholdning vil blive undersøgt hele sessionen: først og fremmest, så sidder, lægger og under hele sessionen ser man først på ubalancer og interessepunkter, og derefter for ændringer.
Palpationen vil afsløre ubalancer mellem de forskellige gruppemuskler og vil blive sat i perspektiv med andre oplysninger og tests for at få en bedre forståelse for problemernes oprindelse.

Lægeundersøgelser:
Osteopatet kan udføre forskellige medicinske tests, for at evaluere problemerne og sørge for at det er inden for sin kompetence. Osteopaten kan for eksempel måle dit blodtryk, undersøge en neurologisk eller muskuloskeletale problemer, lede efter tegn på en brudt knogle, et beskadiget ledbånd, en hernieret disk eller en infektiøs proces.

Omfang af frivilligt / ufrivillige bevægelser:
 Osteopatet kan bede dig om at udføre forskellige bevægelser, som f.eks. Læner fremad, drejer hovedet, går, bøjer knæene og trækker vejret dybt … Dette vil hjælpe med at få et globalt overblik over din mobilitet, forstå, hvordan de forskellige områder flytter sammen, og hvordan smertefuld zone er berørt.
Det kan fuldføres af osteopatet, der mobiliserer et område, mens du slapper af, så vi ved mere om bevægelsen af ​​leddene selv, uden muskelsystemet.

Test af mikro-mobilitet:
Når problemerne er værdsat i sin globalitet, er det tid til at komme til hjertet af den osteopatiske undersøgelse: mikro-mobiliteten. Afhængig af resultaterne fra de tidligere tests kan osteopaten nu fokusere på nogle led eller områder og udføre mikro-mobilitetstest: det meste af tiden, mens man bruger en hånd til at skabe et fast punkt, vil den anden mobilisere benet, orgelet eller det pågældende væv, at sætte pris på mobiliteten af ​​dette specifikke led eller blødt væv.
Osteopatet søger manglende mikro-mobilitet, hvad der kaldes osteopatisk dysfunktion.

Forstå hvordan osteopati kan hjælpe

Hvordan arbejder osteopatet?

Korrektion af den osteopatiske dysfunktion (er):
Osteopatet kan øve på alle forskellige slags væv og har en meget bred vifte af teknikker til at give mobiliteten tilbage, når det er nødvendigt.

 • muskuloskeletale system:
  • HVLA-teknikker (“Thrust” eller “High-Velocity Low Amplitude”): Dette refererer til “krakningsteknikkerne”, som de fleste mennesker forbinder med osteopati. Det kan udføres på de fleste led, og bruges specielt på rygsøjlen. Dens formål er at bringe leddet i modsatte parametre af dysfunktionen. Den påtrykte kraft er hurtig for at forhindre muskler implikationer og forårsage en refleks for at frigøre leddet. Osteopatet vil aldrig gå videre til den fysiologiske grænse af leddet.
  • Funktionel teknik: Denne slags teknik kan være direkte eller indirekte; hvis det er direkte, bringer udøveren samlingen i parameteren for dysfunktionen, således til den maksimale amplitude, hvor leddet ikke vil gå, indtil vævene frigør spændingen af ​​sig selv; nogle gange kan det være gavnligt at gå først imod dysfunktionen, så overdriv mobiliteten i de parametre, hvor den går for let eller for meget før for at gøre det modsatte: i dette tilfælde kaldes det indirekte.
  • Muscle Energy Technique (MET): Teknikker opfundet af den osteopatiske læge Fred Mitchell, de bruges, hvis en muskler eller en gruppe af muskler er ansvarlig for en fælles dysfunktion. Efter anmodning vil patienten skabe en muskelkontraktion på en præcis position og præcis retning mod den praktiserende modforce.
  • “Strain and counterstrain”, også kendt som Jones teknikker (udviklet af den osteopatiske læge Lawrence Jones), bruger den mest afslappende holdning til en bestemt muskel.
  • General Osteopathic Technique (GOT): henviser til enten en måde at gennemføre sessionen eller en slags teknik på. Leddet bringes gentagne gange til grænsen for dets mobilitet, afbrudt af tiden tilbage til neutral stilling, indtil den er afbalanceret af mobiliteten.
  • Fascielle teknikker: Fasciae er fibrøst kuverterende væv, der ligger omkring muskler og organer, og indeholder ofte blodkar og nerver. Forskellige former for stretching, trækkraft eller massage kan bruges til at give dem tilbage mobilitet.
  • Dyb vævsmassage, rullende, greb, vibrerende, tryk, recoil, stretching og så kan bruges til at frigøre blødt væv eller muskler tæthed.
 • Kranio-sakrale teknikker: forener alle teknikker vedrørende kraniet, og det er forhold til sakrummet, herunder knogler, led, muskler, fasciae, membraner og dura.
  Cranio-Sacral teknikker er opfundet af osteopat William Gardner Sutherland, og bør altid bruges som led i osteopatisk session, som de skulle være.
 • Viscerale teknikker: Osteopatet vil primært arbejde på blødt væv omkring organerne eller forbinde dem med andre eller til muskuloskeletale systemet.
 • Autonomt nervesystem: Der er specifikke teknikker til at stimulere, hæmme eller afbalancere det autonome nervesystem.

Kontrol og afslutning af sessionen:
Efter korrektionen af ​​dysfunktionerne kan osteopaten bede dig om at gentage de bevægelser, du har udført i begyndelsen af ​​sessionen, for at værdsætte og kvantificere afkastet til normal eller bedre mobilitet.
Du kan også få forklaringer eller råd til at opretholde fordelene ved sessionen og forhindre tilbagefald.

Se alle symptomer og gener jeg behandler

 • www.osteopati-huset.dk

  Maud Clément

  Autoriseret osteopat

 • Åbningstider
  Mandag - fredag
  08.00 - 17.00
  Adresse
  Rosenvangs Allé 17, 8260 Viby
  Find vej
  Parkering
  Gratis parkering
  4 pladser
  Busafgange
  2A
  1A
  4A
  14
  202
  2A stoppe foran klinikken.
  Busserne 1A, 4A, 14 og 202 stopper 3 min væk.
  Tilgængelighed
  Klinikken tilbyder handicap adgang og rummeligt venteværelse.