Skip to main content

Skuldersmerter

Rotator manchet

Rotator manchet er et sæt sener (den del af muskel fastgjort til knoglen) dækker hovedet af humerus (toppen af ​​armbenet). 
Disse sener er afgørende for at stabilisere den overarm hovedet ind i konkavitet glenoidalis fossa af skulderbladet, så en ordentlig mobilitet. 
4 muskler er involveret: supraspinatus muskel, infraspinatus muskel, teres mindre muskel og abnapularis muskel. Udover deres rolle som stabilisator deltager de i skulderens mobilitet, især i bortførelsen (når albuen bevæger sig væk fra bagagerummet) og interne og eksterne rotationer. 
Sænken af ​​de lange biceps er ikke en del af rotatormanchetten, men er normalt forbundet med patologiens mekanisme. 

Der  er naturligt lidt plads omkring disse 4 sener, og de kan nemt lide af forskellige slags begrænsninger: 
– et direkte traume på skulderen (efterår, sport …) 
– gentaget mikrotrauma 
– nogle sportsgrene, som tennis, svømning, surfing … 
– nogle værker: maler, elektriker … 
– transport af tunge laster og repetitive bevægelser 
– rygning, diabetes, hypercholesterolemi (ved at reducere blodstrømmen) 
– Anatomisk abnormitet, der reducerer rummet omkring senerne 

Symptomer: 
– smerter og hævelse i forside eller side af skulderen 
– smerter løfter armen foran dig eller på siden 
– smerter der kommer bag ryggen 
– smerter i ro eller om natten 
– stivhed 
– tab af styrke 

Hvis en senge presses, kan den blive hævet og sår: her begynder inflammationen . Med hensyn til disse sener, vil det blive kaldt rotator manchet senebetændelse eller mere generelt skulder tendonitis. Betændelsen af ​​en (eller flere) af senen kan specifikt identificeres ved hjælp af ultralydsscanning og kaldes f.eks. Supraspinatus tendonitis . 
Hævelsen reducerer igen rummet omkring de ti don, og det er en ond cirkel: det begrænsede rum omkring senerne skabe friktion, øge betændelsen, reducere mere og mere det nødvendige rum. 
Når en rotator manchet senebetændelse påvirker mobiliteten og funktionen af ​​skulderen, bliver det til et andet trin kaldetsubakromial impingement: Smerten forværres , kan også påvirke anden del af armen, og lemmet bliver svag. 
Da smerten udløses af bevægelse, reducerer mange mennesker deres aktivitet for at undgå smerten. Men med tiden kan det skabe stivhed i blødt væv, såsom kapslen og fasciae. Th e stivhed er så vigtigt, at kun en lille bevægelse af skulderen er muligt, og smerten er svær. På scenen hedder det adhesiv ive kapulitis , også kendt som frosne skulder . 
Hvis intet er gjort, vil den involverede sind blive så beskadiget, som den kan rive af. På det tidspunkt vil easer en operation udføres for at reparere senen, eller hvis det ikke er værste, taber en del af skulderfunktionen, men andre muskler overtager. 

En osteopat kan arbejde på ethvert tidspunkt i skulder tendonitis , og kan foretage en diagnose . Skulder smerter er ofte komplekse og kan tage lidt tid at løse. Rådgivning og motion vil ofte blive givet for at opretholde fordelene ved den osteopatiske session og forhindre tilbagefald af tilstanden. 

Skulderpine med visceral oprindelse

Galdblæren er et lille organ, i form af en pose , opbevaring af galde produceret af leveren, før det kommer til tarm og hjælper os med at fordøje fedtstoffer. Galdeblære problemer såsom biliær kolik, cholecystitis, eller galdesten, kan generere svære smerter, gennem phrenic nerve (C36C5). Det sker, at hjernen fejler smertestedet, og i stedet for at blive såret på maven, er smerten hele vejen langs nerverne, til højre skulder, nogle gange endda til nakke. En sådan proces kan forekomme med andre organer, det kaldes henvist smerte. 

Spændinger på bindevæv omkring organerne kan også påvirke mobiliteten i muskuloskeletsystemet , hvor disse væv forbinder og skaber smerte. Ofte kan spændinger omkring maven på grund af kronisk stress eller tidligere sygdom som mavesår eller gastritisgenerere smerte på venstre skulder. 

 • www.osteopati-huset.dk

  Maud Clément

  Autoriseret osteopat

 • Åbningstider
  Mandag - fredag
  08.00 - 17.00
  Adresse
  Rosenvangs Allé 17, 8260 Viby
  Find vej
  Parkering
  Gratis parkering
  4 pladser
  Busafgange
  2A
  1A
  4A
  14
  202
  2A stoppe foran klinikken.
  Busserne 1A, 4A, 14 og 202 stopper 3 min væk.
  Tilgængelighed
  Klinikken tilbyder handicap adgang og rummeligt venteværelse.