5.0/5.0 ud af 30+ anmeldelser
Man-fre 8-17
+45 93 70 74 85

Baby behandlinger

Oprindelsen af lidelser

Under graviditeten og fødslen kan din baby blive ramt af mange begrænsninger og komplikationer, hvilket kan resultere i forskellige lidelser.

En svag asymmetri af kraniet eller kropsbygningen, en knust næse under fødslen, et svært ved at dreje hovedet til den ene side, at amme langsomt, fordøjelses- eller sove problemer, uro eller andre uforklarlige klager – det er alle grunde til at konsultere en osteopat.

Komplikationer under graviditeten kan ofte komme fra en mangel på plads eller være forbundet med barnet, der for længe forbliver i en stilling i livmoderen (tidligere operation på livmoderen, Tvillingegraviditet, asymmetri i moderens bækken …).

 

Komplikationer fra fødslen har mange oprindelser, for eksempel:

– en lang fødsel (mere end 8 timer)

– kort fødsel (mindre end 2 timer)

– en udløst eller forsinket fødsel

– brug af værktøj (tang, sugekopper …)

– Kejsersnit

– en for tidlig fødsel

– føtal lidelse, genoplivning …

 

Disse begrænsninger kan føre til fysiske lidelser: sædvanlige markører er et lidt forvrænget hoved, men barnet vil kun vise tegn på uro, græd eller agitation for at udtrykke deres ubehag eller deres funktionelle vanskeligheder.

Hvorfor bringe din baby til en osteopat?

Du kan selvfølgelig komme til regelmæssig kontrol af dit barn (og dig selv!), Men også overveje at besøge din osteopat i tilfælde af specifikke problemer som:

– overdreven gråd, agitation eller i det modsatte tilfælde, apatisk baby, der er uinteresseret af deres omgivelser

– søvnproblemer

– fordøjelsesproblemer: tilbagesvaling, kolik …

– medfødt torticollis: Forsøg på hovedet med svært ved at dreje hovedet på den ene side

– Clubfoot: hvor et spædbarns fod vender indad

– vanskeligheder med at amme, ikke at tage til at sutte, stram tungen

– Gentagen ENT infektion, såsom otitis, bronchiolitis …

– kraniet deformation

– blokeret tårekanal (et vandet øje)

– efter et fald eller nogen form for traume (operation, lang sygdom …)

Når du kommer til at se din osteopat

Der er ingen specifik indikation om den bedste eller passende alder dit barn skal være for at se en osteopat: nogle forældre beslutter at få et checkup lige efter at have forladt barselsafdelingen. Jo hurtigere en klage er opdaget og støttet, jo lettere er det for kroppen at tilpasse sig og komme tilbage til en bedre funktion efter osteopatisk behandling.

 

Ved hver vækstperiode og i den sensomotoriske udvikling fra 0 til 2 år er fundamentet for fremtidige motoriske færdigheder lagt ned. Andre nøgleperioder at være opmærksomme på er: 4 måneder, 6 måneder, 12 måneder og 2 år. For at fremme den bedste mobilitet som muligt fra den yngste alder er der behov for et solidt fundament for harmonisk udvikling inden for fri bevægelighed, selvtillid og læringsevner.

Under behandlingen

Som med voksne sessioner begynder en babysession med et ordentlig forhør: Osteopateten stiller mange spørgsmål om graviditeten, fødsel, beskrivelse af besværet, medicinsk historie og så videre for at forstå situationen og de mulige årsager bag problemer.

Din baby vil derefter få en undersøgelse med forskellig, blid behandling til at finde og behandle de forskellige niveauer af mobilitet og spændinger i blødt væv.

Den lille patient kan vise nogle tegn på ubehag under sessionen, fordi osteopatet ofte vil anvende korte og små mængder tryk for at hjælpe med at lette spændingerne i barnets krop. Særligt følsomt er hovedet, der har undergået intens og traumatisk kompression under fødslen, hvilket dit barn måske ikke kan lide at blive rørt, især hvis dette område har brug for behandling. Men vær sikker på, at kun de mildeste manipulationer bruges til babyer, så selvom det kan være ubehageligt, vil det aldrig være smertefuldt. Osteopateten vil altid tilpasse sessionen og teknikker til patienten, så hvis dit barn er bekymret, har vi legetøj og sange at tilbyde ved hånden under sessionen for at berolige dem. Som en sidste udvej kan osteopaten behandle en baby i en af forældrenes arme.

 

Efter sessionen

Din baby vil nok være træt efter sessionen, og ofte sulten lige efter det. Det er også normalt, at din baby bliver mere træt end normalt i op til to dage efter behandlingen, den tid det tager for kroppen at tilpasse sessionen. Nogle børn kan også blive mere agiteret i et par timer eller et par dage.

Resultaterne kan tage tid til at dukke op, normalt mindst et par dage, men nogle gange længere, som babyen hele tiden udvikler sig. Mange symptomer kan behandles hurtigt, men nogle gange vil flere sessioner, der er adskilt et par uger fra hinanden, være nødvendige. Osteopateten vil også give dig yderligere information og råd om den videre pleje du kan gøre i din hverdag.

 

Tøv ikke med at stille spørgsmål til din osteopat om babyer og deres behandling.

Vi er placeret tæt på Aarhus C

Du finder på Rosenvangs Allé i Viby - kun få minutter fra Aarhus centrum. Vi tilbyder gode parkeringsmuligheder og stort og rummeligt venteværelse.

.